ROC Tilburg
Menu
Zoekresultaten

Mbo met havo

Je kunt je niveau 4 opleiding combineren met havo economie & maatschappij als je  gemotiveerd bent en een gemiddeld eindcijfer van 6,5 of hoger hebt voor je vmbo-tl. Je kunt het volledige programma of  losse vakken volgen. Het kan bij de School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening of de School voor Commerciële Dienstverlening. Je bereidt je zo beter voor op het hbo.

Je volgt lessen voor de volgende examenprogramma’s: Nederlands, Engels, wiskunde A, geschiedenis, economie, informatica, management & organisatie, profielwerkstuk, maatschappijleer, rekentoets. 


Combineer mbo met havo


 
Naast je mbo-diploma je havodiploma halen. Je volgt tijdens je mbo-opleiding twee dagdelen per week lessen voor negen havo-examenprogramma's. Ieder programma rond je af met een staatsexamen. Je krijgt per afgerond staatsexamen een certificaat. De negen certificaten kun je na drie jaar inruilen voor een havodiploma. 

Een of meer havovakken volgen. Je kunt een of meerdere vakken naar keuze volgen die passen bij de hbo-opleiding die je straks wilt gaan volgen. Elke vak rond je af met een staatsexamen, waarvoor je een certificaat krijgt. 

Tijdens de lessen legt de docent de focus op de eisen vanuit het staatsexamen. Het centraal examen is gelijk aan het landelijke centraal examen dat wordt afgenomen bij middelbare scholen in mei. Het college-examen wordt later afgenomen in juli. Het college-examen bestaat uit: een schriftelijke toets en een mondeling examen, of een schriftelijke toets, of een mondeling examen, of een praktisch examen.

Wat kost het?  De lessen kosten je maximaal 600 euro per schooljaar (exclusief boeken en examengeld). Voor de modules informatica, maatschappijleer en het profielwerkstuk met alleen een college-examen is het examengeld voor elke module €56. Voor Nederlands, Engels, wiskunde A, geschiedenis, economie, management & organisatie, met een college-examen en een centraal examen zijn de examenkosten per module €113. Aan de rekentoets zijn geen kosten verbonden.

Bereid je voor op 't hbo

M.WoutersM. Wouters, docent: "Als je nu economie op havoniveau erbij doet, is het straks makkelijker om met succes door te stromen naar de HEAO..."

Kom kennismaken op de open dag!

  • ZIE DE AGENDA
  •