Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

School voor Welzijn

Op onze school werk en leer je misschien anders dan je gewend bent. Wij vinden het belangrijk dat je al op school praktijkervaring opdoet. Daarom krijg je bij ons niet alleen les in klaslokalen. Je gaat juist op verschillende plekken in en buiten de school aan de slag en volgt allerlei workshops. Je werkt vaak samen in kleine groepjes, maar ook alleen.

Regelmatig werk je aan praktische projecten. Samen met studiegenoten organiseer je bijvoorbeeld een vakantieweek voor jongeren met een verstandelijke handicap of kinderactiviteiten in een buurtcentrum, je werft sponsoren voor een kinderboerderij, je begeleidt jongeren met gedragsproblemen bij een dagje uit of je werkt mee aan een spelletjesdag voor ouderen. Zo leer je in de praktijk wat je toekomstige beroep inhoudt!

Onze school is een prettige school, die je goed voorbereidt op je beroep. Een school waar je met plezier naar toegaat, met een goede sfeer en waar we respectvol met elkaar omgaan. Een school waar je je veilig voelt én waar je uitdagend onderwijs krijgt. Onze opleidingen stomen je klaar voor een beroep waarin je iets betekent voor anderen. Een beroep waarmee je mensen helpt die het moeilijk hebben. Met je diploma op zak ligt de wereld voor je open!

Stages

Je stage, ook beroepspraktijkvorming genoemd, is een belangrijk deel van je opleiding. Je leert nu eenmaal vooral door in de praktijk aan de slag te gaan. Onze studenten lopen stage bij bijna alle welzijnsinstellingen in de regio, zoals Amarant, Prisma, ASVZ, de Hondsberg, de Wever, Thebe, de GGZ, de Twern, Kinderstad, Wonen Breburg, de gemeente Tilburg, het CWI en Kompaan. Met al deze organisaties werken we nauw samen. Zo zorgen we dat ons onderwijs past bij de praktijk. Heb je straks je diploma, dan weet je dat je goed bent voorbereid op een baan. Ga je graag de grenzen over? We bieden ook stageplekken aan in het buitenland!
  
welzijn-339 welzijn-338 welzijn-329 welzijn-350 welzijn-348 kantinewandelboslaan-325 welzijn-364 welzijn-355 maatschappelijke zorg maatschappelijke zorg creatief bezig maatschappelijke zorg student sociaal werker

School voor Welzijn

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 - 539 7060

Vragen over opleidingen?
Infopunt ROC Tilburg
T 013 - 539 7010
E infopunt@roctilburg.nl

Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Wat kun je hier leren?


Welzijn