Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu
Leidinggeven, een vak apart? De meeste technici doen het er gewoon bij.
En dat kan beter! Want leidinggeven is een vak apart. Leidinggeven is niet iets wat je vanzelf meekrijgt bij je technische opleiding. Technische scholen leiden elk jaar veel technici op met specialistische technische kennis. Maar omdat het vaak om 'meewerkend voorman' gaat, is technische kennis en vaardigheid maar een deel van het verhaal.

Een technisch leidinggevende met een opleiding op niveau 3 of 4, moet meer in zijn mars hebben dan alleen technische kennis. Hij moet anderen aan kunnen sturen. Hij moet invloed kunnen uitoefenen op afnemers en leveranciers, hij moet zaken kunnen regelen en situaties naar zijn hand kunnen zetten. 

De opleiding is ontwikkeld samen met bedrijven uit het hele land
Samen met een aantal bedrijven uit het land hebben we deze opleiding ontwikkeld. Wij willen bij onze studenten stimuleren dat zij zich flexibel en creatief opstellen in het zoeken naar oplossingen voor onverwachte situaties. Dat zij kunnen regelen en organiseren en ook lastige beslissingen durven nemen. Dat vereist sociale en communicatieve vaardigheden en een gedisciplineerd en consequent optreden - dus ook daarin wordt geoefend. 

Technisch Leidinggevende is een kopopleiding van niveau 4 en duurt een schooljaar. De lessen worden gegeven op één dag in de week en wel op de middag/avond, dus van 14.00 tot 21.00 uur. De opleiding wordt gegeven op diverse plaatsen verspreid over het gehele land. In Tilburg zullen we het gebouw van ROC Tilburg aan de Stappegoorweg gebruiken.

Wilt u weten wat wij voor u of uw werknemers kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.

Voor de volledige opleidingsinformatie, zie  Technisch Leidinggevende (niv. 4, opleidingsduur 1 jaar)

Wilt u meer weten?
Neem contact op met:
Wim Vissers 
Stappegoorweg 183,
Tilburg 
T 013 539 7149 
M 06 4141 3323 
E techniek@roctilburg.nl
Zie ook het actuele reguliere mbo-opleidingsaanbod