Ga naar de header Ga naar de content
ROC Tilburg
Zoekresultaten

Haal naast je mbo-opleiding havo-certificaten!

 

Ben jij een student die meer wil? Dan kun je je niveau 4-opleiding combineren met vakken uit het havo-profiel economie & maatschappij. Dit traject is voor gemotiveerde studenten met 6,5 of hoger als gemiddeld eindcijfer voor vmbo-tl. Je kunt deelnemen als je een niveau 4-opleiding volgt bij de School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening, de School voor Commerciële Dienstverlening of School voor ICT en Mediatechnologie. Je kunt per jaar twee van deze vier vakken volgen: Algemene economie, Wiskunde A, Informatica, Management & Organisatie.

Mbo met havo

Hiermee bereid je je uitstekend voor op het hbo! Als je wilt kun je elk examenonderdeel afronden met een staatsexamen. Als je slaagt, krijg je een officieel certificaat.

Tijdens de lessen legt de docent de focus op de eisen vanuit het staatsexamen. Dat bestaat uit twee onderdelen: het centraal examen en het college-examen. Het centraal examen is gelijk aan het landelijke centraal havo-examen dat wordt afgenomen bij middelbare scholen in mei. Het college-examen wordt in juli afgenomen en is meestal een mondeling examen, soms aangevuld met een schriftelijk deel.

De kosten bedragen ongeveer 350 euro per vak. Dat is exclusief deelname aan het staatsexamen en lesmateriaal.

Ik ga er echt voor

tn_adm_vivianne 100 x 133 Vivianne Kroes, student:

”Eigenlijk doe ik twee opleidingen tegelijkertijd, de havo en een mbo-opleiding. Dat is best pittig. Het vraagt veel eigen verantwoordelijkheid en je moet dit echt willen. Maar ik doe iets wat ik leuk vind en ga er echt voor!”

Bereid je voor op 't hbo

M.WoutersM. Wouters, docent:

"Als je nu economie op havoniveau erbij doet, is het straks makkelijker om met succes door te stromen naar het hbo."