Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Carla van der Aa

"Met een droom én mijn diploma op zak vertrok ik samen met een vriendin naar Malawi. Hier gaven we medische assistentie in de kliniek voor patiënten uit de omliggende dorpen. Inmiddels hebben we zelf een stichting opgezet: livelifemalawi. Met de stichting financieren we voorzieningen zoals de aanleg van waterpompen, pitlatrine en het regelen van een ambulance ...

“Vanuit onze eigen stichting helpen we mensen in ontwikkelingslanden”

Zorgzaam type

Ik zorgde altijd al voor mijn zusjes en ik hielp graag andere mensen. Mijn interesse lag bij het helpen van mensen met een verstandelijke beperking of ouderen. Daarbij leek me Verpleegkunde de geschikte opleiding. Omdat het vak zo breed is, krijg je van alles een beetje mee. Dat heeft wel als voordeel dat je overal een half jaar snuffelt.

Je krijgt er zoveel voor terug

Nu ben ik weer terug in Nederland om Psychosociale Begeleiding te gaan studeren aan het hbo. Dan kan ik nog meer betekenen. Ik weet namelijk zeker dat ik ontwikkelingswerk blijf doen. Je krijgt er zoveel voor terug."

Over de opleiding

Als verpleegkundige verpleeg en begeleid je mensen die (tijdelijk) niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Dat kunnen kinderen, volwassenen of ouderen zijn. Je belangrijkste taken zijn het organiseren en uitvoeren van verpleegkundige zorg, het begeleiden van patiënten en het verrichten van werkzaamheden op het gebied van preventie en kwaliteitszorg. Afhankelijk van je werkplek verschillen de accenten. In het ziekenhuis ligt de nadruk bijvoorbeeld op de organisatie, planning en uitvoering van de verpleegkundige zorg. In instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking zijn je hoofdtaken preventie en begeleiding.


School voor Gezondheidszorg

School voor Gezondheidszorg
Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 - 539 7060

Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Gezondheidszorg
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Carla & de opleiding ...