Ga naar de header Ga naar de content

Dion van Loon

"Ik maak graag dingen met mijn handen. Mijn droom is een eigen bedrijf, net als mijn vader. Hij is dakdekker. Bouwbedrijf Van Loon Goirle, dat zie ik wel zitten. Dan moet ik wel eerst de fijne kneepjes van het vak kennen en de juiste ervaring opdoen.

" ... op veel plekken stage lopen, overal leer je weer wat anders ..."

 

Twee diploma’s

Daarom koos ik voor de opleiding tot metselaar. Omdat er meer werkplekken waren voor timmerman ben ik overgestapt. Dat diploma heb ik behaald. Mijn passie voor het metselen heb ik nog steeds. Daarom ben ik vorig jaar meteen na het behalen van mijn diploma timmeren alsnog begonnen met de opleiding metselaar. Dat gaat goed. Ik heb nog twee praktijktoetsen. Dan rond ik de opleiding in één jaar af en kan ik alle kanten op.

Eigen huis bouwen

Door de theorie krijg je inzicht hoe het werkt. Het is goed dat je tijdens de opleiding ook op veel plekken stage loopt. Overal leer je weer wat anders. Ik loop op dit moment stage bij W&G bouw in Bladel en werk nu in Hilvarenbeek. Daar bouwen we huizen. Later wil ik ook mijn eigen huis bouwen. Timmeren en metselen kan ik zelf, dat scheelt alvast een hoop geld."

Over de opleiding

Met de bouwsector kun je alle kanten op. Van ontwerpfase tot de uitvoering op de bouwplaats, wat jou ook het meeste aanspreekt: je leert het bij ROC Tilburg. Bij de opleiding Middenkaderfunctionaris bouw spelen planning, organisatie en architectuur een grote rol. We werken nauw samen met Avans voor doorstroom naar het hbo. Liever met je handen werken? Kies dan voor Metselen, Timmeren, Schilderen of Hout en Meubel: gedegen vakopleidingen.


School voor Bouwtechniek

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090


Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.


Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Bouw-, Installatie- en Onderhoudstechniek
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Dion & de opleidingen ...