Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Eline van Brunschot

“Ik speelde vroeger met mijn zusje al schooltje. Ze kreeg dan zelfs huiswerk van me op. Ook toen ik me oriënteerde op mijn vervolgstudie lag mijn interesse bij het onderwijs. Na een meeloopdag op een basisschool nam ik heel bewust mijn beslissing. Als ik mijn diploma heb, wil ik doorstuderen om leerkracht basisonderwijs te worden. 

Zelfverzekerd 
Ik kwam op ROC Tilburg binnen als een verlegen meisje. Ik heb hier geleerd om voor mezelf op te komen. Dat is belangrijk. Als onderwijsassistent en straks ook als leerkracht moet ik boven een klas kunnen staan, vanuit natuurlijk leiderschap. Ik voel me nu zelfverzekerd en ben klaar voor het onderwijs. Tijdens mijn stage in het speciaal basisonderwijs heb ik ervaren wat je kunt betekenen voor kinderen. Daar bouwde ik een bijzondere band op met een jongen met autisme. Je zag dat ons contact hem blij maakte. Ik ben ervan overtuigd dat je heel veel uit kinderen kunt halen. Het gaat in het onderwijs beslist niet alleen om de punten. 

Fijne docenten 
Mijn juf Mariska op de basisschool heeft me geïnspireerd om te kiezen voor het onderwijs. Ik heb dyslexie. Daardoor wist ik niet of het haalbaar was. Juf Mariska zei tegen me: als jij het wilt, kun jij dat ook. Die opmerking gaf me vertrouwen. Hier op ROC Tilburg heb ik ook les gehad van hele fijne docenten. Ze stonden altijd voor me klaar. Dat is fijn én belangrijk.” 

Bekijk Eline haar vlog.


School voor Onderwijs en Kinderopvang

Professor Gimbrèrelaan 9
5037 EE Tilburg
T 013 539 7085
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Onderwijs en Kinderopvang

Eline & de opleiding ...