Ga naar de header Ga naar de content

Emmie van Vugt

“Net als mijn moeder ben ik creatief aangelegd. Niet gek dus dat ik het heerlijk vind om dingen te creëren. Op het vmbo twijfelde ik over een vervolgopleiding. Na mijn bezoek aan de Open Dag van de mode-opleidingen van ROC Tilburg was ik meteen verkocht. Er hing zo’n leuke sfeer! Fijne mode-ateliers, behulpzame docenten en een inspirerende omgeving. Vanaf dat moment leer ik elke dag meer over wat ik het liefst doe: creëren.

“Ik wil graag ontdekken, creëren en me vrij voelen”

Leren over mezelf

Naast het opdoen van veel vakkennis, heb ik bij ROC Tilburg ook veel over mijzelf geleerd. Docenten stimuleren je om jezelf als persoon te ontwikkelen. Dat is heel erg belangrijk op mijn leeftijd.

Met name mijn coach Jolanda Helversteijn speelde hierin een belangrijke rol. Haar loopbaanlessen en warme én wijze woorden hebben mij bijzonder geïnspireerd. Zo heb ik ook geleerd om gedetailleerd te denken en kijken. Daardoor kun je dingen waarnemen vanuit verschillende perspectieven. Dit komt je gedurende je hele leven goed van pas in tal van situaties.

Bewustwording

Ik vind dat we veel voor lief nemen. We moeten meer waarderen wat we hebben en waar we door omringd worden. Hier kun je zoveel kracht uit halen! Dat is ook het uitgangspunt voor mijn examencollectie. Deze is gebaseerd op verbondenheid, milieubewust denken en natuurlijke materialen. Dankzij mijn docenten, stages en medestudenten heb ik ontdekt dat het docentschap bij mij past. Komend schooljaar start ik aan de opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving. Zo kan ik mijn creativiteit combineren met mijn passie om anderen te helpen. Wie weet loop ik in de toekomst stage en ben ik werkzaam op de plek waar het voor mij vier jaar geleden allemaal begon!’’

Bekijk Emmie haar vlog.


School voor Mode en Uiterlijke Verzorging

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Mode en Uiterlijke Verzorging

Emmie & de opleiding ...