Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Enrico Moen

“Na het afronden van de VEVA-opleiding, ben ik gestart met de opleiding Leidinggevende. De passie zat er bij mij vroeger zeker nog niet in. Toen ik in de derde van mijn middelbare opleiding een meeloop dag van ROC Tilburg bezocht, zag ik mannen in militaire pakken. Op dat moment wist ik precies wat ik wilde. Vanaf toen kwam alles in het teken te staan van starten op ROC Til burg. Ik was zelfs de eerste die dat studiejaar werd aangenomen.  

“Ik ga heel graag bij Defensie aan de slag”

 

We moeten naar Sint-Maarten 

In september 2017 zag ik op tv wat orkaan Irma aanrichtte op de Antillen. Ik ben meteen naar de directeur gestapt om een excellentietraject te starten. Ik vond dat we die kant op moesten om te helpen. Er was nog geen excellentietraject waarvoor ik me kon inschrijven, dus heb ik het zelf opgezet. Wat ver weg leek heb ik, zonder te veel na te denken, gewoon gedaan. Door zonder schaamte iedereen aan te spreken die iets kon betekenen, sprak ik ineens verschillende hoog aangeschreven mensen binnen Defensie. Uiteindelijk stonden we een paar maanden later ineens op Sint-Maarten. Hier hebben we samen met het Wit-Gele Kruis de mensen kunnen helpen. Als ik ergens trots op ben, dan is het de hulp die we konden bieden op Sint-Maarten. 

 

Wat je geeft, krijg je terug 

Ik heb gesolliciteerd bij Defensie en eigenlijk is dat niet eens de gang van zaken. Via de trajecten op ROC Tilburg en hoe ik mezelf daarin opstelde, heb ik veel mensen ontmoet. Sommigen van hen -zoals de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht- schreven een aanbeveling voor me. Ook mijn mentor en de directeur schreven een aanbeveling. De mooie woorden die ik las, betekenen veel voor me. Dankzij hen ben ik weer een stapje dichterbij mijn grote droom.” 

School voor Orde en Veiligheid

Gershwinstraat 10
5012 AR Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Orde en Veiligheid

Enrico & de opleiding ...