Ga naar de header Ga naar de content

Esther van de Sande

"Ik weet nu dat ik het liefste kinderen begeleid die extra zorg nodig hebben. Als onderwijsassistent heb je de kans om kinderen één op één te helpen. Zo help je deze kinderen een plekje te krijgen in de maatschappij. Dat is wat ik wil.

"Zorgen dat elk kind een plekje krijgt in de maatschappij”

 

Examenopdracht

Mijn examenopdracht ga ik doen op mijn oude basisschool in Biezenmortel. Ik organiseer daar een dag met de thema’s ‘kleuren’ en ‘samenwerken’. Ik heb leuke spelletjes bedacht, zoals het in groepjes maken van een groot schilderij en het schrijven van wenskaartjes voor aan ballonnen. Ik heb er nu al zin in.

Gezellige school

Ik kan me goed inleven in kinderen. Ik weet bijvoorbeeld wat het is om minder goed te zijn in rekenen. Dat had ik ook op de basisschool. De School voor Onderwijs en Kinderopvang is een gezellige school. De opleiding past bij mij. Ik voel me prettig bij wat ik hier leer. Dat stimuleert me. Ik ben trots dat mijn werkstukken en presentaties regelmatig als voorbeeld dienen voor anderen."

Over de opleiding

Op deze school leer je misschien anders dan je gewend bent. We vinden het belangrijk dat je al op school praktijkervaring opdoet. Daarom krijg je bij ons niet alleen les in klaslokalen. Je gaat juist op verschillende plekken in en buiten de school aan de slag en volgt workshops en hoorcolleges. Je werkt vaak samen in kleine groepjes, maar ook alleen.


School voor Onderwijs en Kinderopvang

Professor Gimbrèrelaan 9
5037 EE Tilburg
T 013 539 7085


Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.


Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Onderwijs en Kinderopvang
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Esther & de opleiding ...