Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Fatiya Dahir

“Ik heb altijd een liefde gehad voor sport. Jarenlang heb ik gevoetbald. De keuze voor deze opleiding komt echt vanuit mijn hart. Ik vind het niet zwaar. Het is een kwestie van goed plannen en opdrachten op tijd inleveren. Dan kom je er wel. Ik heb door deze opleiding geleerd om door te zetten. En dus ook dingen te doen die ik in eerste instantie minder leuk vind. Dan blijkt het achteraf vaak enorm mee te vallen.

“Ik wil doorstuderen om als psychomotorisch therapeut kwetsbare mensen te helpen”

Voorbeeldrol
Ik ben de eerste studente hier met een hoofddoekje. Ik voel dat ik een soort voorbeeldrol vervul. Veel leraren hebben me gezegd dat ik ondanks die rol niet anders ben dan de rest. Ik ben gewoon wie ik ben en dat is goed. Docenten Merel en Joost gaven mij de kans om mee te gaan naar Zuid-Afrika. Daar hebben we les gegeven in gevangenissen. Erg heftig, maar een geweldige ervaring. Ook mijn mentor Jan de Groot ben ik dankbaar. Hij heeft me altijd gesteund. Dat gaf me veel vertrouwen.

Doorstuderen
Sport maakt mensen blij en laat verschillen verdwijnen. Die ervaringen deed ik op tijdens mijn stages bij Novadic Kentron, een TBS Kliniek én zag ik bevestigd tijdens de reis naar Zuid-Afrika. Ik wil kwetsbare mensen nog beter kunnen helpen, daarom wil ik doorstuderen tot psychomotorisch therapeut. Dat kan in Nijmegen. Daar start ik volgend jaar aan het hbo. Ik kijk er echt naar uit.” 


School voor Sport en Bewegen

Olympiaplein 382
5022 DX Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Sport en Bewegen 

Fatiya & de opleiding ...