Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Inge Vroemen

“In 4 vwo wist ik het. Ik wilde iets in de richting van sociale wetenschappen gaan studeren. Een profielswitch maken bleek lastig. Mijn mentor adviseerde om eens op de School voor Vavo te gaan praten. En ik ben blij dat ik die stap heb genomen. Het gesprek beviel goed! En ik kon daar het goede profiel volgen. Daarom ben ik aan de 2-jarige vwo-opleiding begonnen bij Vavo.”

“Vavo heb ik ervaren als een nieuwe kans, een nieuwe start.” 

“Spannend vond ik het wel om over te stappen. Je zit in de klas met leerlingen die voor één vak naar scholen komen. En ook met leerlingen die net als ik alle vakken moeten volgen voor het diploma. Hierdoor heb je geen band met een hele klas. Wel met een aantal leerlingen. Dat is fijn. De school verwacht meer zelfstandigheid van je, meer dan op een gewone middelbare school. Je krijgt dus bijvoorbeeld geen strafwerk als je iets niet hebt voorbereid. Dat is echt je eigen verantwoordelijkheid.

Gemoedelijke school

 “Vavo heeft sfeer. Het is een fijne, gemoedelijke school. Een nieuwe plek voor een nieuwe start met nieuwe kansen. Zo voelt het voor mij. Ik kan altijd terecht bij mijn docenten. Iedereen staat klaar om mee te denken of te sparren.”

“Dit schooljaar zat ik bij de Leerlingenraad. Een paar keer per jaar lunch je dan met de schooldirecteur en een aantal docenten. Op die momenten kun je goed aangeven wat je anders zou willen zien op school. Zo hadden we bijvoorbeeld een keer aangegeven dat leerlingen die extra tijd krijgen bij een toets, niet bij een deur geplaatst moeten worden. Dat is meteen opgevolgd. Fijn dat de school goed luistert  naar leerlingen!”

Toekomst
“Nu ik mijn vwo-diploma op zak heb ga ik door met studeren. Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op naar weer een nieuw, spannende tijd!”


School voor Vavo

Stappegoorweg 182
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
School voor Vavo

Inge & de opleiding ...

  • Vwo
    / vavo / 2 jaar,1 jaar