Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Julian Akkal

"De opleiding is leuk, spannend en uitdagend. Ik heb tijdens deze studie veel geleerd over de diverse systemen van een vliegtuig. Gedurende deze opleiding vond ik mijn stage het meest uitdagend. Met name omdat ik de kennis die ik toen had, mocht toetsen bij Ben Air BV op een echte F-16.

“Ik houd van alles dat rijdt en vliegt”

 

Uitdaging

Aerodynamica vind ik het leukste vak. Ik vind het namelijk leuk om te ontdekken welke uitwendige onderdelen van een vliegtuig bijdragen aan een effectieve prestatie. Ik wil na mijn mbo nog de hbo-opleiding Automotive gaan volgen. Daar krijg je meer theorie over het ontwikkelen en testen van motoren. Ik houd van alles dat rijdt en vliegt. Dat heb ik van mijn vader. Hij werkt al 40 jaar in de automotive industrie. Op de dag dat ik mijn rijbewijs haalde, kreeg ik van mijn ouders een eigen auto. Een oldtimer uit ‘82. Die heb ik helemaal zelf opgeknapt.

Laat je niet afschrikken

Wat ik graag zou willen meegeven aan te toekomstige studenten is dat ze een studie volgen waarbij de interesse hoog ligt. Oriënteer op verschillende opleidingen en schrijf jezelf in voor meeloopdagen. Mocht de keuze vallen op de opleiding Luchtvaarttechniek, laat je dan niet afschrikken door de theorie en het niveau. Het docententeam is altijd bereid om te helpen bij het begrijpen van de stof."

Over de opleiding

Heb je veel interesse in vliegtuigen en alle techniek die daar bij komt kijken? Zie jij jezelf vliegtuigonderdelen onderhouden, inspecteren en reviseren? Je kunt aan het werk bij luchtvaarttechnische bedrijven of de Koninklijke Luchtmacht. Kies je voor de KLu (Koninklijke Luchtmacht/Ministerie van Defensie), dan werk je in Nederland, maar op uitzending naar het buitenland is ook een mogelijkheid.


School voor Luchtvaarttechniek

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090


Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.


Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Luchtvaarttechniek
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Julian & de opleiding ...

footer-ontdekwatjekan_li
footer-ontdekwatjekan_re