Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Julian Deckert

Bezig zijn met muziek en het geluid regelen voor bands. Daar ligt mijn passie. Ik wil bezoekers van een concert de beste beleving meegeven. Dat leer ik op mijn opleiding Podium- en Evenemententechniek. Het mooie aan deze school? Je leert hoe het er aan toe gaat in de praktijk. We werken veel aan projecten en krijgen lessen gericht op die praktijk. Zo hebben we lessen muziek mixen, van jazz tot 70th’s pop tot hard rock. Echt leuk om veel aspecten van het vak te leren.

Ik heb bewust voor het mbo gekozen
Ik vond het moeilijk om met mijn havo-diploma een studie te kiezen. Heb een tussenjaar gedaan. En toen heel bewust voor het mbo gekozen. Want wat maakt het uit. Mbo of hbo of wat dan ook. Als je maar iets kiest waar je hart naar uitgaat. Dat vind ik veel belangrijker.  

Technisch inzicht én een goed gehoor zijn belangrijk 
Mijn stages heb ik gelopen bij Effenaar en Dynamo in Eindhoven. Daar heb ik het geluid verzorgd, maar ook technische reparaties gedaan. Technisch inzicht is voor deze opleiding belangrijk. En een goed gehoor natuurlijk. Ik geniet ervan om creatief met geluid bezig te zijn.  

Bands waarvoor ik heb gewerkt zijn Call It Off, Death Alley, An Evening With Knives, Mozes and the Firstborn. Ik heb geholpen bij een albumrelease, met een band op toer geweest en het geluid verzorgd in een uitverkocht Paradiso. Hoe tof is dat!  


Mijn droom?
 
Zelf op het podium staan met een eigen band of als geluidsman toeren met een andere band. Dan ben je veel onderweg. Dat heb ik vaker gedaan. Dat zijn geweldige ervaringen en het is super leuk om te doen. Eigenlijk leef ik mijn droom nu al.  


School voor Kunst, Cultuur en Media

Stappegoorweg 183, gebouw B
Tilburg
T 013 539 7090

Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.


Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Kunst, Cultuur en Media

Julian & de opleiding

footer-ontdekwatjekan_li
footer-ontdekwatjekan_re