Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Lidia Debesay Baire

Alles was anders in Nederland. De manier van leven, de taal, hoe alles werkt. Ik had hier nog geen vrienden, kende niemand. Dat was echt wennen toen ik vier jaar geleden vanuit Eritrea naar Nederland kwam. Nu gaat het goed. Ik zit op school, heb nieuwe vrienden gemaakt en een bijbaantje in een supermarkt. Zou nergens anders willen wonen. In het kleine dorp waar ik woon kent iedereen elkaar. Daar houd ik van.  

"Vavo past bij mij!"

 

Ik zit op de vavo. Eerst heb ik in twee jaar het vmbo gedaan en doe nu de havo. Ook in twee jaar. De vavo past bij mij. In Eritrea zat ik ook op school. Daar had ik al veel geleerd. Vavo sluit dan beter aan. Zeker op mijn leeftijd. Ik ben nu 20 jaar.  

Ik ga met plezier naar school.   
Iedereen gaat leuk met elkaar om. We hebben fijne docenten die goed les geven. En ze hebben aandacht voor je. Als er iets is, kun je altijd naar je mentor. Die heeft altijd tijd voor je.   

Mijn droom? 
Als ik klaar ben met de havo, ga ik naar het vwo op deze school. Of ik ga naar het hbo. Wat ik precies wil gaan doen, dat weet ik nog niet. Wel iets in zorg of welzijn. Misschien ga ik wel psychologie studeren. Mijn droom? Met mensen bezig zijn en mensen helpen. Dat spreekt me aan. 


School voor Vavo

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090

Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Vavo

Lidia & de opleiding ...