Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Linde Otten

“Als kind vond ik het al leuk om te acteren. Ik speelde als achtjarig meisje al in een amateurgezelschap. Daarom koos ik heel bewust voor deze opleiding. ROC Tilburg is naar mijn overtuiging de beste mbo op deze opleiding te volgen. Zo leg ik een stevige basis. Ik heb al veel dingen mogen doen: film-acteren en groot en klein spel. Met de andere opleidingen samen maakten we ook een film en won ik de prijs ‘Beste Actrice’. De keuzedelen bieden bovendien veel gespecialiseerde trainingen zoals stem-acteren en de vormgeving van decors. Je ontwikkelt je tot een echte allrounder!

“Ik wil mijn droom waarmaken in een eigen theater” 

Specialiseren
Alle docenten inspireren me. Ze geven allemaal goed les. Docente Anneke Vorselaar is voor mij bijzonder. Ik kan altijd bij haar terecht. Via haar kon ik stage lopen en speelden we een interactieve voorstelling voor kinderen over leren lezen: De Appel. Dat was echt geweldig. Sindsdien ben ik me gaan specialiseren in kindervoorstellingen. Spelen met en voor kinderen is uitgegroeid tot mijn droom, die ik wil waarmaken in een eigen theater. Daar ga ik voor.

Verhalen komen tot leven
Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd dat je niet te smal moet willen opgroeien. Geef jezelf de ruimte om te ontdekken wie je bent en wat je wil. Tijdens spel leer je dat het beste. In het theater komen verhalen tot leven. Ook kun je problemen -zoals pesten- in een voorstelling bespreekbaar maken. Je leert je te verplaatsen in een ander. Daarmee is theater goed voor kinderen én volwassenen. Ik ben blij dat ik hier alles van het vak mag leren.” 


School voor Kunst, Cultuur en Media

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Kunst, Cultuur en Media

Linde & de opleiding ...