Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Macy Rollé

“Werken als Sociaal Werker is echt leuk. Vooral de waardering die je krijgt. Je kunt mensen die niet meer zelfredzaam zijn, helpen om weer mee te doen. Het is fijn als mensen weer gelukkig zijn en lachen. Onbewust heeft die sociale kant er altijd wel ingezeten bij me. Bij de opleiding Sociaal Werker kent iedereen elkaar. De opleiding past goed bij het werkveld: er liggen veel kansen en mogelijkheden. Hier kom je jezelf tegen en leer je jezelf goed kennen. Je wordt volwassen tijdens deze opleiding.

“Ik wil eenzaamheid voorkomen"


Riksja 
Vereenzaming voorkomen vind ik belangrijk. Dat mensen op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met anderen. Ik heb stage gelopen bij de vrijwilligerscentrale Halderberge van Surplus. Tijdens mijn stage sprak ik samen met een andere student een adviseur van de gemeente Halderberge. Hij had een riksja in Breda gezien en er ook gebruik van gemaakt met zijn moeder. Hij was zo enthousiast, dat wij dit ook wilden organiseren voor onze gemeente. We hebben alles op alles gezet om dit voor elkaar te krijgen. En dat is gelukt. Iedereen uit Halderberge die minder mobiel is, kan nu gratis gebruik maken van de fiets. 

Aandacht
Tijdens mijn stage toonden heel veel mensen zich betrokken. Dat geldt ook voor mijn docent Angel Bolonos. Ze vraagt altijd hoe gaat het, ook als je gewoon door de gang loopt. Je kunt haar altijd opzoeken en even een praatje maken. Ze reageert altijd snel als je haar een mail gestuurd hebt. Ze heeft me ook begeleid bij de examenvakken. Ik heb veel steun aan haar gehad. Die echte aandacht is fijn.”


School voor Zorg en Welzijn

Wandelboslaan 28
5042 PD Tilburg
T 013 539 7060
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
School voor Zorg en Welzijn

Macy & de opleiding ...