Ga naar de header Ga naar de content

Marieke Pet

"Ik ben nu commercieel technisch medewerker in de binnendienst en volg bewust een mbo-opleiding. Als vrouw word je vaak extra getest, dus je moet weten waar je het over hebt. Dan is het handig om te beginnen bij de basis. Die leer je hier. Het mooie van techniek is dat iets gewoon zo is. Met een sociaal beroep kun je iets op meerdere manieren interpreteren, maar in de techniek heb je gewoon één antwoord dat goed is, lekker concreet ...

"Meisjes inspireren om in de techniek te gaan werken"

Verantwoordelijkheid

Na de havo koos ik voor de opleiding Personeel & Arbeid. Na het behalen van mijn diploma ging ik werken bij Festo in Delft. Daar werk ik nu nog. Het is een bedrijf in pneumatische en elektrische aandrijftechnologieën. Ik was verantwoordelijk voor het opleidingsbeleid en volgde uit persoonlijke interesse zelf ook de technische cursussen. Dat smaakte naar meer.

Meer meisjes

Ook meisjes horen thuis in de techniek. Daarom probeer ik andere meisjes te inspireren om te kiezen voor dit vak. Ik heb mijn vierjarige opleiding gedaan in drie jaar. Dat was mogelijk dankzij de flexibiliteit van mijn werkgever. Zo’n bbl-traject kun je alleen doen als je voldoende ruimte krijgt. Mijn werkgever staat echt achter me. Dat is fijn.

Over de opleiding

Herken jij dat ook? Je vastbijten in een technisch vraagstuk totdat het werkt? Dat is het mooie van techniek: als je eenmaal de oplossing hebt gevonden, doet het apparaat in kwestie het ook. Als student van onze school ben je veelzijdig, een improvisatietalent en je werkt graag zelfstandig. Uiteraard heb je ook gevoel voor techniek. Bij de School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering kun je opleidingen volgen in de richtingen elektrotechniek, installatietechniek, mechatronica, werktuigbouwkunde en metaal."


School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 -539 7090


Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.


Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Mechatronica, Maintenance en Engineering 
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Marieke & de opleiding ...