Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Tim Chardet

“Mijn opleiding: eerste autotechnicus. De liefde voor autotechniek heeft altijd al in de familie gezeten. Mijn opa was automonteur en mijn vader is heel technisch aangelegd. Ik heb van jongs af aan altijd met mijn vader gesleuteld en auto’s gerestaureerd. Mijn eerste steeksleutel had ik al vrij vroeg vast. Dat heeft er ook voor gezorgd dat mijn vader en ik een jaar geleden samen een rallyauto voor op straat hebben gekocht: Een witte Mitsubishi Evo VI LHD RS-2 met 380 pk die we samen grondig hebben gerestaureerd.

 “Alles weten over de techniek onder de motorkap”

Onder de motorkap

 Als autotechnicus leer je het vak toch het beste in de praktijk. Door het te doen en daadwerkelijk onder de motorkap te duiken, begrijp je pas hoe het werkt. Je moet in ieder geval niet bang zijn om je handen te gebruiken! Mensen willen graag dat hun auto blijft rijden, dus reparaties zijn er altijd en werk dus ook. Dat is het voordeel als je iets doet wat niet iedereen kan.

 

Verder leren

 Ik heb samen met mijn vriend Glenn ervoor gekozen om automonteur te worden. Tijdens de opleiding helpen we elkaar geregeld. Als ik klaar ben met mijn opleiding ga ik het liefst verder leren, omdat ik ook mijn niveau 4 Technisch Specialist wil halen. Hiermee kan ik mij onderscheiden van de rest. Verder is het erg handig als ik ook de techniek van elektrische auto’s goed leer kennen. Als autotechnicus ben je nooit klaar met leren.”


School voor Autotechniek

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 -539 7090


Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.


Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Autotechniek
Postbus 1330
5004 BH Tilburg

Tim & de opleiding ...