Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

1 x goud, 2 x brons en veel talent

Sanne1

Zaterdag 17 maart heeft Sanne van Overdijk van de kappersopleiding van ROC Tilburg de eerste plaats bereikt tijdens de nationale finale van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes in de IJsselhallen in Zwolle. Met een gouden medaille om haar hals en vol met tranen van geluk kan ze het nog amper bevatten: “Dat ik zover ben gekomen. Echt ongelooflijk. Een droom komt uit.” Met deze eerste plaats mag Sanne in het najaar in Budapest Nederland vertegenwoordigen op de EuroSkills, de Europese vakwedstrijden.

Twee andere finalisten van ROC Tilburg vielen ook in de prijzen. Student Jordi de Hond van de opleiding monteur elektrotechnische installaties en Moisha Meeng van de opleiding medewerker evenementenorganisatie behaalden de derde plaats. Zij verdienden hiermee een bronzen medaille

Meedoen aan Skills Heroes betekent dat je tot de beste mbo’ers  behoort van Nederland. Studenten Donald Dirkx, Marit van Gool en Yasmin Weijtmans vinden het dan ook niet erg dat ze geen podiumplek bereikt hebben. “Alleen het meedoen is al een feestje”, volgens Marit. Donald volgt bij ROC Tilburg de opleiding gezel schilder, Marit de opleiding onderwijsassistent en Yasmin de opleiding juridisch medewerker. 

Vakwedstrijden binnen het mbo

De zes ROC Tilburg studenten gingen samen met 650 mbo'ers uit heel Nederland de competitie met elkaar aan in 59 wedstrijdrichtingen. Skills Heroes vindt elk jaar plaats en geeft aanstormend talent een podium. Studenten voeren praktijkopdrachten uit, die beoordeeld worden door experts uit onderwijs en bedrijfsleven.

Er voor gaan

Ook Minister Van Engelshoven was aanwezig in Zwolle en onderstreepte daar het belang van vakwedstrijden voor het beroepsonderwijs. “Het is zo ontzettend mooi om te zien dat jonge mensen er echt helemaal voor gaan om de beste te worden in hun vak. Prachtig.” Ook Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad vindt Skills Heroes ongelooflijk belangrijk. “Alle studenten die meedoen hebben met het behalen van het diploma meteen een baan. Er is een groot tekort aan vakmensen en hier laten goede studenten zien wat ze kunnen. Het zijn allemaal mbo-kanjers!” 

Geplaatst: 18-03-2018