Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

School voor Sport en Bewegen ondertekent samenwerkingsovereenkomst met de Walewyc

tn_20190129_School-voor-Sport-en-Bewegen-ondertekent-samenwerkingsovereenkomst-met-de-Walewyc
Maandag 28 januari is een samenwerkingsovereenkomst bekrachtigd tussen de School voor Sport en Bewegen en de Walewyc, een vo-school in Waalwijk. De ondertekening is het startschot voor een samenwerking tussen vo en mbo om leerlingen en drempelloze instroom in het mbo te bieden.

De School voor Sport en Bewegen heeft eenzelfde samenwerking met het Cambreur College uit Dongen en het Pius X College uit Bladel. Door deze samenwerking gaat de School voor Sport en Bewegen met vo-leerlingen een intensief driejarig traject aan, dat zij af kunnen sluiten met een mbo-diploma. De convenant-scholen werken een jaar tot anderhalf jaar met de leerlingen op het gebied van de sportpraktijk. Zo krijgen ze bewegingsvaardigheden en  theoretische kennis van de sport. Verder krijgen de leerlingen de kans om les te geven aan hun eigen groep en soms ook aan externe groepen. Ook gaan ze kleine evenementen organiseren. Bijvoorbeeld een sportdag voor de klassen 1 en 2 van het vo.

 “Wij willen intensiever gaan samenwerken met LO-docenten van de scholen. Bijvoorbeeld doordat zij ons meehelpen met de selectiedagen. Zij zien en ervaren dan wat de eisen zijn. Die ervaring nemen zij mee naar hun eigen school om hun leerlingen nog beter voor te bereiden op de stap naar het mbo,“ aldus Maik Wojtas, docent van de School voor Sport en Bewegen.

Bij de foto: ondertekening door Marion Brun, directeur school voor Sport en Bewegen en Nicole Sommer, directeur de Walewyc

Lees ook het artikel op Brabants Dagblad.

Geplaatst: 29-01-2019