Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Aanpak rondom Coronavirus

coronavirus klein

Het Coronavirus heeft ook Nederland bereikt. Op dit moment is er geen reden tot zorg op de onderwijslocaties van ROC Tilburg. Wij houden de ontwikkelingen goed in de gaten en hebben hierover direct contact met de nodige instanties.

Zijn de scholen van ROC Tilburg gewoon open?

Ja, de scholen gaan gewoon open. We volgen de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het RIVM.. Loop je stage in Nederland? Ook dat gaat gewoon door. Houd je wel aan de voorzorgsmaatregelen van je leerbedrijf.

Welke voorzorgsmaatregelen kun je zelf nemen?

Was regelmatig je handen. Bij de wasbakken op school hangen handwasinstructies. Maak bij verkoudheid gebruik van papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg. Niezen en/of hoesten doe je in de binnenkant van je elleboog. Houd je ook op stage aan deze voorzorgsmaatregelen.

Wat als je verkouden of grieperig bent?

Dan kun je gewoon naar school of naar stage. Heb jij of iemand in jouw thuissituatie luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) in combinatie met koorts? Dan kun je niet naar school of je stageadres. Neem zo snel mogelijk contact op met je huisarts of de GGD (0900-4636443: GGD Hart voor Brabant). Informeer ook de school en je stageadres. In overleg met de huisarts of GGD wordt bepaald of jij naar school kunt komen of op stage mag.

Voor docenten en andere medewerkers van de school geldt natuurlijk hetzelfde.

Je bent in een besmet gebied geweest of met een besmet persoon in aanraking gekomen?

Je bent dan verplicht om advies in te winnen bij de GGD of je huisarts. Ook meld je dat bij de zorgcoördinator of studieloopbaanbegeleider van jouw opleiding. Waarschijnlijk is er geen reden om thuis te blijven als je geen luchtwegklachten hebt in combinatie met koorts en als dat ook binnen je thuissituatie niet aan de orde is. Het advies van de GGD of huisarts is leidend.

Via nederlandwereldwijd.nl/of lcr.nl/Nieuws kun je checken of je in een risicogebied bent geweest

Mogen studenten naar het buitenland vertrekken?

Stages en excursies naar risicogebieden gaan niet door. In gebieden waar op dit moment geen risico is, kun je gewoon stage lopen. Wij houden de reisadviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. Reisadviezen van het ministerie vind je op nederlandwereldwijd.nl/

Wat als de situatie verandert?

We informeren jou daarover op mijn.roctilburg.nl. We geven aan of we extra maatregelen gaan nemen. De arbo- en veiligheidsmedewerkers van de school hebben regelmatig contact met de GGD voor advies en actuele informatie. 

Waar vind je informatie?

Geplaatst: 1-03-2020