Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Baangarantie en meer stageplekken in de ouderenzorg

_DSC1355a

Er is een groot tekort aan Verzorgenden en Verpleegkundigen in de ouderenzorg. Daarom komen er de komende vier jaar extra stageplekken in zorginstellingen én studenten die het diploma behalen krijgen een baangarantie. Dat hebben Midden-Brabantse zorginstellingen, ROC Tilburg, Avans Hogeschool en Fontys Hogescholen met elkaar afgesproken..

Meer medewerkers nodig

In Brabant zijn op dit moment 982 geregistreerde vacatures. “De werkelijke behoefte aan medewerkers is groter”, aldus Marloes van der Poel, projectleider namens de Zorgacademie Midden-Brabant. Er komen niet alleen meer ouderen, maar zij worden ook steeds ouder met als gevolg een snel stijgende zorgvraag. Om aan deze toenemende vraag te voldoen, is het van groot belang om meer medewerkers op te leiden, huidige medewerkers te behouden én mogelijkheden te creëren voor zij-instroom. Van der Poel: “We moeten als zorginstellingen en onderwijs extra inspanningen leveren om meer mensen warm te maken voor de zorg. Anders redden we het niet. Het is 1 minuut voor 12. Samen moeten we zorgen voor kwaliteit én de tekorten oplossen.”

Ouderenzorg geeft goed en warm gevoel

Het doel van de regionale aanpak is dat kwetsbare ouderen de juiste kwaliteit van zorg krijgen. En dat kan alleen met voldoende gemotiveerde en enthousiaste medewerkers. Dat het bijzonder is om met ouderen te werken, daar kunnen Lotte en Miranda over meepraten. Zij werken als Verzorgende bij Woonzorgcentrum Thebe | De Vloet in Oisterwijk. “Van ouderen krijg je snel een bedankje en een glimlach. Na elke werkdag gaan we naar huis met het idee dat we een steentje hebben bijgedragen aan het geluk van deze mensen. Dat geeft een goed en warm gevoel!”

Betrokken organisaties:
Schakelring, Thebe, De Wever, Volckaert, Maasduinen, Het Laar, Amaliazorg, ’t Heem, Huize st. Franciscus, Maria Oord, Home Instead, Woonlandschap Leyhoeve, Actiefzorg, CCC Zorg Midden-Brabant, Transvorm, De Zorgacademie Midden-Brabant, ROC Tilburg, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool

Geplaatst: 28-09-2017