ROC Tilburg
Menu
Zoekresultaten

Be excellent

tn_be-excellent_170217

Woensdag 15 februari – de eerste lesavond van de kersverse excellentklas mode. 10 studenten gaan 1 jaar lang vol passie en ambitie aan de slag met als doel: met een eigen collectie meedoen aan de Amsterdam Fashionweek van januari 2018. Daar waar de grote namen uit de Nederlandse en Vlaamse modewereld hun collecties laten zien, willen deze studenten hun droom waar maken.

Een collectie begint met inspiratie. En waar je die vandaan haalt, daar heeft trendwatcher Christine Boland onze studenten bij geholpen met een enthousiaste presentatie over trends die komen gaan en over hoe je je collectie daarop af kunt stemmen. Het was voor onze studenten een inspirerende en energieke ervaring. “Dat wat er op dit moment in de wereld gebeurt zoveel invloed heeft op trends en mode. Dat is echt nieuw voor ons. Mooi dat we dat nu weten,” volgens Naomi en Sabine, twee excellente studenten.

Docenten Marieke Flipse en Fieni van der Bruggen hebben het initiatief genomen tot de excellentklas mode. Studenten van alle niveaus en van alle mode-opleidingen van ROC Tilburg, konden zich via een motivatie- en aanbevelingsbrief aanmelden. Er kwamen maar liefst 40 brieven binnen. Marieke: “We hebben alle brieven gelezen. 20 studenten met de meest enthousiaste en inspirerende motivaties zijn op gesprek geweest. Daarna hebben we gekeken naar welke 10 studenten samen een ontwerpersgroep kunnen vormen. Met deze groep zijn we vanavond gestart.”

Christine Boland heeft de studenten goed op weg geholpen door tientallen tips waar zij inspiratie kunnen vinden. En hoe ze vandaaruit verder kunnen werken aan een eigen totaalconcept.
Geplaatst: 17-02-2017