Ga naar de header Ga naar de content

Centrale Studentenraad: voor en door studenten

Ilse_klein

Ilse de Leeuw is niet zomaar een student. In 2020 was zij Ambassadeur van de School voor Bouw-, Installatie en Onderhoudstechniek. Ze is algemeen lid van de Tilburgse Studentenraad. En in september 2021 is zij gestart als voorzitter van de Centrale Studentenraad van ROC Tilburg. Wat haar drijft?

“Dat de mening van studenten gehoord wordt. Studenten vertegenwoordigen en bijdragen aan een betere leer- en leefomgeving op school. Dat vind ik belangrijk. Het is leuk om te ontdekken dat er meer is dan alleen mijn studie. Daarnaast vind ik het belangrijk om andere ervaringen op te doen en op die manier te leren. Ik ben nieuwsgierig. We betalen schoolgeld, maar waar gaat dat geld naartoe? Dat zijn zaken die ik wil weten en waarover ik mee wil praten.”

SPEERPUNTEN

“Een van de dingen die we aanpakken, is het bepalen van speerpunten. Dit doen wij ieder jaar opnieuw. Wat vinden wij als Centrale Studentenraad belangrijk. Als we meepraten en meebeslissen zijn die speerpunten uitgangspunt. Zo moeten we de begroting op hoofdlijnen goedkeuren. We kijken dan of die speerpunten terugkomen in de hoofdlijnen van die begroting.”

“Onze speerpunten zijn bijvoorbeeld ICT-vaardige docenten, het toepassen van nieuwe technologieën zoals VR, goede coaching voor studenten, een ruim en variërend aanbod aan keuzedelen en professionele docenten.”

“We zitten allemaal op een beroepsopleiding. Beroepen veranderen en ontwikkelingen in het werkveld gaan razendsnel. Dat vraagt van docenten dat zij bij moeten blijven in hun vak. Ze kunnen stage gaan lopen of op een andere manier ervoor zorgen dat ze goed op de hoogte zijn. Daar moeten ze de ruimte voor krijgen.”

VOOR EN DOOR STUDENTEN

“De Centrale Studentenraad is er door en voor de studenten van ROC Tilburg. We nemen deel aan diverse overleggroepen. We praten met het College van Bestuur, de Raad van Toezicht en de Medezeggenschapsraad. We moeten onze goedkeuring geven aan verschillende beleidsstukken. Ideeën en meningen van studenten kunnen we daarbij goed gebruiken. Op dit moment praten we over hoe we die input kunnen krijgen. Als het zover is, communiceren we dat uiteraard met alle studenten.”

LEDEN CENTRALE STUDENTENRAAD
Voorzitter: Ilse de Leeuw
Leden: Florine van der Ven, Alandra Bisschop, Melissa van Elsland en Rana Altintaş
Docent Kees Vrieswijk begeleidt de Centrale Studentenraad

Geplaatst: 20-01-2022