Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Coronavirus: een update

coronavirus klein

We volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Op dit moment is er geen reden tot ongerustheid. Hieronder een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden als aanvulling op het eerdere bericht.

Waarom gebruiken we geen desinfecterende middelen?

We volgen de tips en de richtlijnen van het RIVM en de GGD:

  • handen regelmatig wassen met handzeep
  • hoesten in je elleboog
  • papieren zakdoeken gebruiken en deze direct weggooien

Zij geven niet het advies om desinfecterende gels te gebruiken. Handzeep is dus voldoende.

Waar haal ik mijn informatie vandaan?

Geloof niet alles wat je leest en hoort. Kijk uit voor nepnieuws. Op de sites van het RIVM en de GGD vind je alle antwoorden op je vragen. Is er nieuws, dan blijven we informeren via onze eigen websites.

Gaan geplande activiteiten gewoon door?

Op dit moment is er geen reden om activiteiten niet door te laten gaan. Wij monitoren de richtlijnen van het RIVM voortdurend.

Gaan stages, studiereizen en excursies door?

Ook hiervoor geldt dat we de adviezen van het RIVM, de GGD en het ministerie van Buitenlandse Zaken opvolgen. Stages, studiereizen en excursies gaan gewoon door, behalve naar de vastgestelde risicogebieden. Reisadviezen van het ministerie vind je op nederlandwereldwijd.nl/ 

Wat doen jullie om de ontwikkelingen goed in de gaten te houden?

Een team van arbo- en veiligheidsmedewerkers houdt de situatie goed in de gaten. Zij hebben regelmatig contact met de GGD voor advies en actuele informatie.

Zijn de scholen gewoon open?

Ja, de scholen zijn gewoon open. We volgen de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het RIVM. Bij een besmetting informeert de GGD ons over de te nemen maatregelen.

Wat als je verkouden of grieperig bent?

Dan kun je gewoon naar school. Heb jij of iemand in jouw thuissituatie luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) in combinatie met koorts? Neem zo snel mogelijk contact op met je huisarts of de GGD (0900-4636443). Informeer ook je school. In overleg met de huisarts of GGD wordt bepaald of jij naar school kunt komen.

Je bent in een risicogebied geweest of met een besmet persoon in aanraking gekomen?

Je bent dan verplicht om advies in te winnen bij de GGD of je huisarts. Ook meld je dat aan je school. Waarschijnlijk is er geen reden om thuis te blijven als je geen luchtwegklachten hebt in combinatie met koorts en als dat ook binnen je thuissituatie niet aan de orde is. Het advies van de GGD of huisarts is leidend.

     
    Geplaatst: 5-03-2020