Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Dat ik kan helpen, geeft een goed gevoel!

tn_20181127_dat-ik-kan-helpen,-geeft-een-goed-gevoel
Tom Robben (19) leert voor verpleegkundige en werkt in een woonzorgcentrum, op een afdeling voor ouderen met dementie.

“Op het vmbo heb ik een snuffelstage gelopen in een verzorgingshuis. Had het daar super naar mijn zin. Mocht kleine dingen doen, ontbijtjes klaarmaken, kopje koffie brengen, een praatje maken. Zag de verzorgenden aan het werk en toen wist ik het zeker: ik wil werken met ouderen. Ik wil ze helpen bij dagelijkse dingen, wassen, aankleden, medicijnen geven. Bewoners zijn zo dankbaar en blij als je er voor ze bent.”

“Ik heb er geen moeite mee als ik iemand moet wassen of een broek moet verschonen. Dat zijn gewoon dingen die moeten gebeuren. Deze ouderen kunnen dat zelf niet of hebben hier ondersteuning bij nodig. Dat ik kan helpen, geeft me een goed gevoel.”

Elke dag is anders
“Mijn ouders vinden het knap dat ik in de zorg werk, zijn trots op me. Mijn vrienden ook. Ze zeggen soms wel “Ga je weer billen wassen?” Dat maakt me niet zoveel uit. Als ik er maar gelukkig van word. Ik weet zelf wel dat het meer is. Vooralsnog ben ik dit werk niet beu. Het is afwisselend, elke dag is anders.”

Dankbaar dat ik iets heb kunnen betekenen
“Mensen waar ik mee werk, hebben verschillende vormen van dementie. Ze gaan terug naar hoe het vroeger was, naar het kind zijn. Soms vragen ze “Waar is mijn moeder?” of ze vertellen 10 keer hetzelfde. Dat hoort bij de ziekte. Mensen zien overlijden, dat heb ik ook al meegemaakt. Dat is moeilijk, maar vaak zijn deze mensen helemaal op. Ze hebben een heel leven achter de rug, hard gewerkt, voor kinderen gezorgd. Ik kan op die momenten alleen maar dankbaar zijn dat ik nog iets voor ze heb kunnen betekenen.”

Meer weten over de opleiding die Tom volgt: Ga naar de opleiding Verpleegkundige

Geplaatst: 27-11-2018