Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Djoemba, een leuk en leerzaam project

tn_20180619_Djoemba, een leuk en leerzaam project

Dinsdag 19 juni vond het project Djoemba plaats. Studenten van de School voor Onderwijs en Kinderopvang organiseerden een activiteitendag voor basisschool Zuidwester uit Tilburg.

Tijdens het Djoemba project leren eerstejaars studenten Pedagogisch Medewerker Kinderopvang een activiteit te bedenken. Deze activiteit moet aansluiten bij een land en bij de leeftijd van de basisschoolkinderen. Alle benodigdheden en versieringen voor de activiteit bereiden zij voor tijdens de schoollessen.

Tweedejaars studenten nemen de algemene organisatie van deze activiteitendag op zich. Zij kiezen dit als persoonlijk project. “Je leert een algemene planning te maken, maar je leert ook om flexibel te zijn. Steeds wijzigen er weer dingen in de organisatie en je leert daar dan op in te spelen”, vertelt Merel.

Ook basisschool Zuidwester is erg blij met dit initiatief. “Voor ons is dit echt een dagje uit en je ziet de kinderen gewoon genieten.”

Aanstaande vrijdag is het de beurt aan de eerste- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Onderwijsassistent. Dan is het basisschool De Vuurvogel die deelneemt aan alle activiteiten.

Op de foto de studenten van de organisatie, v.l.n.r. Denise Matthijssen, Iris Roelofs, Merel van der Mierden en Elena Rossenrath.

Geplaatst: 19-06-2018