Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Excellentie: doen!

tn_20170213_excellentie-doen

Maandagavond 6 februari presenteerden 3 excellentie-groepen hun project, in het ROC-theater aan de Stappegoorweg in Tilburg, onder de enthousiaste leiding van Gwen van Poorten, presentatrice van BNN. 

De drie projecten:

  • stage in Zuid-Afrika van Sport en Bewegen
  • de excellentieklas van de kappers
  • 'Go for Africa' van techniek. 

Ton Heijkants, medewerker bij ROC Tilburg, leidde de avond in. Hij moet de excellentietrajecten ontzorgen, dus allerlei praktische zaken voor hen regelen. Hij sprak over 'dromen', en wel de dromen van docenten. Dat docenten al jaren ideeën koesterden over prachtige toevoegingen aan het lesprogramma, en nu hun kans grepen in een excellentie-programma. Mooi!

Vervolgens werden de excellentiegroepen op het podium ondervraagd en aangespoord door Gwen. Eerst de kappers, over hun stage in Londen, daarna de sporters over de drie weken in Zuid-Afrika waarvan ze net terug waren, en ten slotte de technici: twee die vorig jaar waren geweest en de vier die over twee weken vertrekken naar Gambia.

De titel van dit stukje komt uit het antwoord van één van hen op de vraag van Gwen: wat zeg je tegen je medestudenten die twijfelen over zo'n stage? 'Doen!' Zo is het maar net.

Op de foto:
links staan de vier techneuten, daarnaast de vier sporters in het oranje, de vier meiden in het zwart zijn de kapsters. Gwen hurkt met de microfoon

Geplaatst: 31-01-2018