Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Bikkelen is leuk

excellentklas

Pleun Schoenmakers volgt de opleiding Salonmanager en werkt bij Diva Kappers.
“Ik heb het daar super naar mijn zin. Heb daar ook stage gelopen toen ik de kappersopleiding deed. Toen mocht ik nog niet alles doen. Ben veel gaan trainen. Nu werk ik daar en doe en kan echt alles. Ik heb ook veel gehad aan de excellentklas.”

Excellentklas

“In mijn laatste jaar van mijn kappersopleiding, heb ik met 12 studiegenoten extra lessen gevolgd. Dat was in één woord geweldig! Ik heb zoveel geleerd. Om op een hele bijzondere manier te vlechten of haren op te steken. Of de opdracht  een haarshow in elkaar te zetten. Het haar van mijn model had ik gevlochten met ijzerdraad. Het stond als een palmboom omhoog. De bovenkant zag er mooi ‘froezelig’ uit.

We leerden ook make up aanbrengen voor een film of een fotoshoot en nog zóveel meer. Op het eind zijn we een week naar Londen geweest. Daar hebben we workshops gekregen bij Vidal Sassoon, een van de beste kappersacademies. Een ervaring om nooit te vergeten.”

Bikkelen

“Nu werk ik en volg ik één dag in de week de niveau 4 opleiding Salonmanager. We leren vooral ondernemerschap, zodat je je eigen zaak op kunt zetten. We moeten een bedrijfsplan schrijven en een boek maken waarin de trends van de komende jaren staan. Met deze opleiding kan ik ook naar het hbo.”

“De excellentklas was bikkelen, maar als je je vak leuk vindt, is het echt super!”

Geplaatst: 27-11-2019