Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Excellentklas Seperate Division

tn_20180209_modeshow

Donderdag 8 februari – 9 gepassioneerde modestudenten uit de excellentklas Seperate Division van ROC Tilburg toonden hun eerste volwaardige collectie in Club Smederij in de Tilburgse Spoorzone. De collectie laat een hedendaagse en innovatieve visie op mode zien. Studenten hebben van tweedehandskleding, van gerecycled textiel en van nieuwe stoffen outfits gemaakt, compleet met accessoires. Vanuit een sterk concept is een draagbare en duurzame collectie ontstaan. 

Over Excellentklas Seperate Division
Negen talentvolle en ambitieuze studenten van verschillende mode-opleidingen van ROC Tilburg hebben ruim 1 jaar keihard gewerkt aan het ontwerpen en maken van kleding. Ze hebben extra workshops, masterclasses en seminars gevolgd. Zo hebben ze workshops gevolgd bij Petra Lunenburg, een van Nederlands bekendste fashion designers en bij het Amsterdamse HTNK Matchmakers in Fashion. Ze hebben een flinke dosis inspiratie opgedaan in modesteden als Parijs en Amsterdam, exposities bezocht van bekende ontwerpers als Dior en Puck & Hans. In oktober 2017 hebben de studenten tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week in de Vier Jaargetijden in Tilburg een voorproefje laten zien van hun ontwerpen. 

Student Naomi Frijns heeft een geweldige tijd gehad in de excellentklas. “Ik ben echt trots op wat we bereikt hebben. Een mooie collectie in een fijne groep. We hebben samen gelachen, plezier gehad, hard gewerkt, soms samen gehuild en stress doorstaan.” Ook student Willemijn Benders is blij met het afgelopen jaar. “Ik woon in Buren, moet elke dag 1½ tot 2 uur reizen om hier te komen. Dat heb ik er echt voor over. Mijn passie ligt bij het maken van kleding. Hier leer ik de fijne kneepjes van het vak”.

Samenwerking
Bij de totstandkoming van de collectie hebben de studenten intensief samengewerkt met Wolkat, een Tilburgs familiebedrijf in textielrecycling, tweedehands kleding boetiek Tante Pollewop en het Tilburgse Textielmuseum. Ook andere studenten van ROC Tilburg hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de modeshow van 8 februari. Zo zaten de studenten van de excellentklas Kappers met een show in het voorprogramma en zij hebben de haren en visagie verzorgd van de modellen. Studenten AV-specialist hebben de modeshow op beeld gezet.

Talenten ontdekken
Seperate Division is één van de 10 excellentieprogramma’s van ROC Tilburg. Met deze programma’s krijgen gemotiveerde studenten de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Studenten halen zo meer uit hun studie. Meer kennis, meer praktische en sociale vaardigheden, meer zelfvertrouwen, meer studiesucces. 

 

De foto is gemaakt door Bram Delmee

Geplaatst: 9-02-2018