Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Föhnen met je hart

tn_20170320_Föhnen met je hart

Vrijdag 17 maart kwam een aantal ouderen hun haren laten föhnen door onze eerstejaars kappersstudenten. Het is een samenwerking tussen ROC Tilburg School voor Mode en Uiterlijke Verzorging en de stichting Met je hart.

Win-win
45 ouderen gaven zich op als model voor onze studenten. In de praktijklessen van onze studenten worden steeds 3 tot 4 ouderen uitgenodigd om hun haren te laten doen. Nu werd een begin gemaakt met de lessen föhnen, maar als het goed bevalt wordt dit uitgebreid naar de lessen knippen en permanenten. Volgens docent Monique Thijs is het een echte win-win situatie: “Onze studenten oefenen nu op een model en de ouderen zijn er eventjes tussen uit.”

Volgens mevrouw Gommer is het een welkome afleiding. “Mijn man ligt in het verpleeghuis. Daar ga ik drie keer per dag naar toe. Ik ben alleen thuis of in het verpleeghuis. Ik vind het heerlijk om mijn haar hier te laten doen. En dan zit mijn haar ook nog eens goed voor het weekend.”

De stichting
Stichting Met je hart wil eenzaamheid tegengaan door het mogelijk maken van waardevolle ontmoetingen voor kwetsbare ouderen. De stichting coördineert alles rondom deze samenwerking. Zij bellen de ouderen op als ze aan de beurt zijn voor een bezoek aan onze praktijklessen en zij zorgen voor vervoer naar de locatie. “De reactie van de ouderen als ze een telefoontje van ons krijgen is echt super! Ze zijn zo blij dat ze met ons naar de ‘kapper’ mogen.”

Föhnen met jet hart hele groep

Op de foto van links naar rechts:
Mevrouw Goossens (model), Yara Kuis (student), Marjan Marijnissen (vrijwilliger), Resi van Boekel (coördinator), Monique Thijs (docent), Mevrouw Gommer (model), Fenna Bestman (student)

Geplaatst: 31-01-2018