Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Help jij Bashar winnen?

bashar_roctilburg

Bashar Alsayegh is één van de zeven genomineerden voor de UAF-Award. Een prijs die symbool staat voor de inzet en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen die hier een nieuwe toekomst opbouwen. Help jij Bashar aan deze award? Dat kan door op hem te stemmen tot 23 september via uaf.nl/stem. Op 5 oktober maakt Stichting voor Vluchteling-Studenten de winnaar bekend.

Bashar Alsayegh ontvluchtte eind 2015 samen met zijn broer de oorlog in Syrië. Drie-en-een-half jaar later spreekt hij perfect Nederlands en heeft hij bij ROC Tilburg de niveau 4 ICT-opleiding versneld afgerond. Bashar is doorgestroomd naar Avans Breda, naar de opleiding ’Business IT& Management’.

Ambitie
Bashar: ‘Ik wil mijn hbo-diploma halen en een eigen bedrijf starten. Daarnaast wil ik graag als spreker optreden om mensen te motiveren. Ik wil mijn verhaal delen. Ik wil mensen meegeven dat je altijd vooruit kunt komen, ook onder moeilijke omstandigheden.’ Tegelijkertijd heeft Bashar te maken met een grote onzekerheid: ‘Ik ben ambitieus en heb toekomstplannen, maar ik weet nog niet of ik in Nederland mag blijven. Daar denk ik elke dag aan.’

Maatschappelijk actief
Naast zijn studie en ‘baan’ als mantelzorger is Bashar ook maatschappelijk actief. In het  asielzoekerscentrum was hij coördinator van het computercentrum, tolk en begeleider van andere vluchtelingen. Ook gaf hij voorlichting aan middelbare scholieren over zijn vlucht naar Nederland. Nu is hij barman bij restaurant SEC in Oisterwijk, jeugdvoetbaltrainer bij VV Trinitas Oisterwijk en vrijwilliger bij Stichting Oisterwijk Centraal. 

Stem op Bashar
Van 9 tot 23 september kan iedereen stemmen op de kandidaten voor de UAF-Award, via www.uaf.nl/stem. Een onafhankelijke jury bepaalt, mede op basis van de publieksstemmen, wie gaat winnen. De winnaar mag een opleiding uitkiezen bij ICM Opleidingen & Trainingen voor maximaal vierduizend euro. Bashar verdient het!

Geplaatst: 9-09-2019