Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Hendrik de Kok - Ambassadeur ROC Tilburg

ambassadeur_Hendrik

“Hij presteert onder druk, weet van aanpakken, heeft oog voor de meest kwetsbaren in de wereld. Een echte mensenhelper.” Met die woorden van de jury is Hendrik de Kok van de School voor Zorg en Welzijn dinsdagavond 28 mei uitgeroepen tot Ambassadeur van ROC Tilburg.

Bewuste keuze
Na een heftige gebeurtenis besloot Hendrik zijn leven om te gooien. Hij ging als vrijwilliger werken in vluchtelingenkampen in Lesbos, Idomenie, Duinkerke en Libanon. Hij verzamelde geld, kocht daar bananen van en deelde die uit aan de meest kwetsbaren van het kamp. In het begin waren dat 200 bananen per dag. Dat werden er dagelijks 3 tot 4 duizend. Hij stuurde daarvoor 25 vrijwilligers aan. Hendrik: “Ik zag veel ellende, kon mensen geen medische zorg geven. Ik wist toen: ik kies voor een studie Verpleegkunde.

Droom waarmaken
Met een bestelwagen vol medische spullen vertrok Hendrik in 2018 naar Gambia. Daar heeft hij 4 maanden stage gelopen in een groot districtsziekenhuis. Hendrik: “Een unieke en heftige ervaring, De zorg is daar veel minder dan hier. Je kunt hier écht iets voor mensen betekenen.”

Met al zijn ervaringen rijker wil Hendrik groeien in het vak Verpleegkunde. “Eerst wil ik werken bij de spoedeisende hulp. En daarna mijn droom waarmaken: werken bij Artsen zonder Grenzen.”

Waar de nood het hoogst is
Tot hij dat bereikt heeft, zit Hendrik niet stil. “Ik wil graag op andere scholen voorlichting geven over de vluchtelingenproblematiek. Ik wil vooroordelen uit de lucht halen. Vertellen over mijn ervaringen. 50% van alle vluchtelingen is kind. Die verdienen onze hulp!”  En in de vakanties wil hij ontwikkelingswerk blijven doen. “Daar waar de nood het hoogst is.”

Tijdens de dag van het mbo in november vertegenwoordigt Hendrik ROC Tilburg op de landelijke ambassadeursverkiezing. Daar kiest een jury de mbo-ambassadeur van het studiejaar 2019 – 2020.  

Op de foto: Emmie van Vugt, ambassadeur van 2018, draagt het stokje over aan Hendrik de Kok, ambassadeur van 2019.

Geplaatst: 4-06-2019