Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Hendrik de Kok – MBO-Ambassadeur van Nederland

tn_20191118_Hendrik ambassadeur

““Hij heeft passie voor het mbo, is een verbinder en een groot voorbeeld voor velen. Hij neemt het hele land mee in een permanente stroom van enthousiasme en positiviteit." Met die woorden van de jury is Hendrik de Kok van de School voor Zorg en Welzijn van ROC Tilburg maandag 18 november uitgeroepen tot MBO-Ambassadeur van Nederland.

Hendrik volgt de opleiding Verpleegkundige en werkt op de afdeling cardiologie van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg.

Bewuste keuze
Na een heftige gebeurtenis besloot Hendrik zijn leven om te gooien. Hij ging als vrijwilliger werken in vluchtelingenkampen in Lesbos, Idomenie, Duinkerke en Libanon. Hij verzamelde geld, kocht daar bananen van en deelde die uit aan de meest kwetsbaren van het kamp. In het begin waren dat 200 bananen per dag. Dat werden er dagelijks 3 tot 4 duizend. Hij stuurde daarvoor 25 vrijwilligers aan.

Hendrik: “Ik zag veel ellende, kon mensen geen medische zorg geven. Ik wist toen: ik kies voor een studie Verpleegkunde.” 

Droom waarmaken
Met een bestelwagen vol medische spullen vertrok Hendrik in 2018 naar Gambia. Daar heeft hij 4 maanden stage gelopen in een groot districtsziekenhuis. Hendrik: “Een unieke en heftige ervaring, De zorg is daar veel minder dan hier. Je kunt hier echt iets voor mensen betekenen.”

Met al zijn ervaringen rijker wil Hendrik groeien in het vak Verpleegkunde. “Eerst wil ik werken bij de spoedeisende hulp. En daarna mijn droom waarmaken: werken bij Artsen zonder Grenzen.”

Verhalen vertellen
Tot hij dat bereikt heeft, zit Hendrik niet stil. “Ik wil graag het mbo een boost gaan geven met het opzetten van een campagne waarin we mooie verhalen van mbo’ers gaan vertellen. Er zijn jonge mbo’ers met een eigen bedrijf, studenten winnen nationale en internationale wedstrijden, mbo’ers hebben ambitie, willen Nederland verder helpen. Die verhalen moeten door Nederland gaan gonzen. Het mbo is Mega Belangrijk Onderwijs.”

Geplaatst: 18-11-2019