Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Hoe je een Landrover Defender volledig elektrisch maakt

defender klein

Meehelpen aan een betere wereld combineren met je passie voor auto’s. Dat is wat 10 studenten van de opleiding Autotechniek gaan doen. Samen met Heritage Customs gaan de studenten een Land Rover Defender uit 1986 ombouwen tot een volledig elektrische auto. Hoe gaaf is dat!

Maandag 7 december is de samenwerking met dit gerenommeerde bedrijf bekrachtigd. Hans van de Sande, en Niels van Roij hebben hun handtekening gezet op een unieke samenwerkingsovereenkomst. Hans is directeur bij de School voor Autotechniek en Niels vormt samen met Jan-Pieter Kroezen de directie van Heritage Customs.  

Gastlessen en bedrijfsbezoeken

Niels van Roij gaat onze studenten meerdere gastlessen geven over hoe ze dit project succesvol aan kunnen pakken. En onze studenten gaan op bedrijfsbezoek bij Heritage Customs. Ze kunnen daar met eigen ogen zien hoe dit bedrijf Land Rover Defenders veredelt en personaliseert. Bij Heritage Customs noemen ze dit Carchitecture. De studenten hebben een extra uitdaging: Heritage Customs gaat de elektrische conversie van de klassieke Defender daadwerkelijk in de markt zetten.

Leuke en uniek ervaring

Thomas van Steen, een van de studenten die aan dit project meewerkt, vindt het een leuke en unieke ervaring. “We zijn als groep studenten al begonnen. De motor is eruit gehaald en we zijn nu bezig met denk- en uitzoekwerk. Welke accu’s hebben we nodig, waar moeten we die inkopen? Hoe moeten we de nieuwe elektrische motor inbouwen? We willen zorgen voor een veilige Defender, die ook nog eens goed presteert.” 

Niels van Roij van Heritage Customs vindt het supertof om met jongeren aan dit project te werken. “Jongeren en de elektrische auto hebben de toekomst. Dat komt in dit project mooi samen!”

Geplaatst: 7-12-2021