Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Je droom waarmaken

teun kivits

Excellentklas
Teun Kivits zit in het tweede leerjaar van de opleiding Sport- en Bewegingscoördinator. Sinds dit schooljaar heeft hij een nieuwe uitdaging. Samen met 12 andere studenten van de opleiding vertrekt hij in januari voor drie weken naar Zuid-Afrika. Dat moet deze hele groep natuurlijk goed voorbereiden. Dat doen ze in de excellentieklas. Dat is een aantal studenten die elke week extra tijd stoppen in het voorbereiden van de reis.

“Elke dinsdag komen we bij elkaar, van half vijf tot half acht. We verdiepen ons in onderwerpen die belangrijk zijn voor als we in Zuid-Afrika zijn. Zoals apartheid of de goede doelen die we gaan bezoeken. Of wat we allemaal tegen kunnen komen in de Townships. Ook krijgen we Engelse les.”

Veel meemaken
“Het meest toffe vind ik wel dat het beslist een mooie ervaring zal zijn. We gaan veel meemaken. Zo gaan we basisscholen bezoeken. Sportlessen geven in een gevangenis. We gaan naar een opvangcentrum voor eenzame jongeren. En naar een organisatie die vecht voor de rechten van vrouwen die in de prostitutie terecht zijn gekomen.”

“Best spannend zo’n reis. Maar ik heb wel zin om te gaan. We zijn een hechte groep, kunnen het goed met elkaar vinden. Dat vind ik belangrijk. We moeten tenslotte drie weken met elkaar optrekken.”

Droom
“Ik wil sportjournalist worden, voor tv of online. De excellentieklas en alles wat ik meemaak in Zuid-Afrika helpen mij die droom waar te maken.”

Geplaatst: 12-12-2019