Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Kinderrechtenconferentie

tn_20180529_kinderrechtenconferentie

Donderdag 24 mei zijn 45 studenten van de School voor Welzijn naar de kinderrechtenconferentie in Nijmegen geweest. Het thema van deze dag: hoe kun je kindermishandeling signaleren en voorkomen?

Deelnemers hebben geluisterd naar inspirerende verhalen van ervaringsdeskundigen, kinderrechters en andere sprekers én ze hebben workshops gevolgd.

De jury van deze dag heeft het plan van onze studenten Maatschappelijke Zorg - Els, Nathalie en Pleun – verkozen tot het beste idee om kindermishandeling tegen te gaan. Zij hebben een lesprogramma ontwikkeld voor basisscholen, middelbare scholen en mbo- en hbo-opleidingen. Deze lessen maken kindermishandeling bespreekbaar door de inzet van een ervaringsdeskundige, een vertrouwenspersoon en een SLB’er. Het plan speelt in op de diverse leeftijdscategorieën, vertelt wat mishandeling inhoudt en wat je er tegen kunt doen. Ook kent het plan verwerkingsopdrachten voor leerlingen en studenten. De jury roemde Els, Nathalie en Pleun om het originele en realistische plan.

Onze studenten Britt en Melanie kregen een prijs voor het insturen van de leukste foto van de conferentie. Al me al: een zeer succesvolle dag met een perfecte inzet van onze studenten.

Geplaatst: 29-05-2018