Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Kluun geeft gastcollege

Kluun2Donderdag 1 april was Raymond van de Klundert (Kluun) te gast bij de opleidingen Marketing & Communicatie en Evenementenorganisatie van de School voor Kunst, Cultuur en Media. De schrijver, geboren in Tilburg met ook zelf een mbo-opleiding achter de rug, vertelde de eerste- en tweedejaarsstudenten over zijn werk en loopbaan.

De gastcolleges vonden corona-proof plaats in het theater van de School voor Kunst, Cultuur en Media. Het werd een interactieve ochtend, waarbij studenten de schrijver het hemd van het lijf vroegen.

Het college werd gegeven in het kader van het vak Nederlands, maar heeft ook raakvlakken met andere vakken. Natuurlijk passeerde het in augustus 2020 in de LocHal gepresenteerde boek ‘Familieopstelling’ de revue. In dit boek keert Kluun terug naar het Tilburg van zijn jeugd. Ook het werken in de marketingsector, waar hij ooit zijn loopbaan begon, en de cultuursector komen aan bod.

Docent Gijs Bernard: “Kluun is een schrijver, maar ook een merk. Hij vertelde over beide werelden.  Vanuit mijn voormalige werk bij 013 heb ik een mooi netwerk opgebouwd in de culturele sector. Zo hebben we nog plannen om bijvoorbeeld hiphop-artiesten uit te nodigen, want straattaal en ‘spoken word’ horen ook bij de taalbeleving van tegenwoordig. Kortom, we proberen gastdocenten te vinden die dicht bij de belevingswereld van onze studenten staan."

Bekijk de korte video die Kluun postte op zijn Instagram-account.
Geplaatst: 1-04-2021