Ga naar de header Ga naar de content

Koning opent bij ons mbo-jaar 2018-2019

kroon
Zijne Majesteit de Koning opent op maandag 27 augustus 2018 in Tilburg het mbo-jaar 2018-2019.

“Voor ons is het een uitgelezen kans om ROC Tilburg op de kaart te zetten in heel Nederland! We zijn trots en zeer vereerd.“, aldus Fred van der Westerlaken, voorzitter College van Bestuur.

Noord-Brabant is dit jaar met ROC Tilburg namens alle mbo-scholen gastheer van de openingsbijeenkomst. Vanuit de regio en het hele land worden mbo-studenten, docenten en instructeurs, bestuurders, werkgevers en partners van het mbo genodigd. Centraal in het openingsprogramma staat de drievoudige kwalificatie van het mbo: vakkennis, burgerschap en een leven lang ontwikkelen. Ook worden de 42 studenten voorgesteld, die als ambassadeurs gaan deelnemen aan de verkiezing Landelijke ambassadeur mbo 2018.

Het is voor het eerst dat het nieuwe studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst wordt ingeluid. De mbo-scholen, verenigd in de MBO Raad, starten hiermee een nieuwe traditie om voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat: ontwikkelen, kennis overdragen en delen, samenwerken en investeren in jongeren die een beroepsdiploma willen halen en volwassenen die zich verder willen ontwikkelen.

Zie ook koninklijkhuis

Geplaatst: 22-06-2018