Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Lef en Daadkracht

lef en daadkracht groepsfoto2

Lef en daadkracht is het thema voor een examen van de opleiding Sociaal Werker. Studenten tonen nieuwe vaardigheden en halen zo het beste uit zichzelf. Zo maken ze het verschil voor de ander. De drie beste studenten hebben 31 januari hun eigen ‘Lef en Daadkracht’ gepresenteerd: Fleur Duisters, Romy Akkermans en Evi Boers.

 

De presentaties Lef en Daadkracht

Fleur startte in Gambia een counselorproject op voor leerkrachten. Zij leerden specifieke mentorvaardigheden waarmee ze kinderen persoonlijk kunnen ondersteunen. Ook heeft Fleur voorlichtingen gegeven rondom thema's zoals vrijheid van meningsuiting, respect en seksualiteit. 

Romy liep stage in de gevangenis in Vught. Daar heeft ze haar eigen grenzen duidelijk moeten laten zien. Stevig in je schoenen staan en jezelf niet laten kennen, dat zijn de kwaliteiten waarmee ze haar cliënten begeleidde. Gesprekken aangaan en cliënten aanspreken op hun gedrag. En dat voor de veiligheid van de gevangenen en van haarzelf.

Probleemkinderen of kinderen met een probleem? Evi heeft binnen een basisschool haar pedagogische eigenschappen versterkt. Zij heeft kinderen in hun kracht gezet. Evi leerde kinderen om weer vertrouwen te krijgen in hun eigen kwaliteiten. We zien kinderen die lastig gedrag vertonen vaak als probleemkinderen. Juist voor deze kinderen is het belangrijk dat we moeten zoeken hoe hun eigen mogelijkheden in te zetten. 

En de winnares en uitblinker van Lef en Daadkracht is ... 

Fleur Duisters

Het team Sociaal Werker is trots op alle studenten die hun Lef en Daadkracht hebben laten zien. 


Geplaatst: 4-02-2020