Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Match – uitzendbureau School voor Welzijn

match

De School voor Welzijn van ROC Tilburg heeft vanaf donderdag 16 maart haar eigen uitzendbureau: Match, opgezet door docenten Ester van Iersel en Joke van Loon, bijgestaan door hun stagiaire Janneke van Engelen, student Sociaal Werker. Het doel van Match: minder stage-uitval en meer leereffect.

De officiële opening vond plaats voor een volle zaal waarin alle eerstejaars studenten uitleg kregen wat Match voor hen kan betekenen. En dat is, zoals het woord al zegt, zorgen voor een betere match tussen student en leerbedrijf. Om dat te bereiken gaat Match van elke bpv-instelling een profiel maken en leervragen van de studenten inventariseren. Als dat dan naast elkaar gelegd wordt, kan er een perfecte match student – leerbedrijf plaatsvinden.

Match doet meer. Zo gaat dit uitzendbureau studenten ondersteunen bij het zoeken naar leerbedrijven, het opstellen van leerdoelen en het solliciteren naar een stageplek.

Match is ook een erkend leerbedrijf. De eerste stagiaire, Janneke van Engelen, heeft Match mee opgezet en gaat tot einde schooljaar docenten Joke en Ester ondersteunen bij de uitvoering. Janneke vindt het een goede zaak dat Match er nu is: “Ik weet uit eigen ervaring dat het belangrijk is dat je als student op een goeie stageplek terechtkomt, waar je kunt leren en waar je jezelf kunt ontwikkelen.” Of Janneke als stagiaire op haar plek zit bij Match? “Ik mag zelfstandig werken, krijg veel verantwoordelijkheid en dat maakt het uitdagend. Daar leer ik veel van. Ook leuk dat mijn docenten nu mijn collega’s zijn.”

Geplaatst: 21-03-2017