Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Mbo-jaar start met koninklijk tintje

tn_20180827_mbojaar start met koninklijk tintje
Een nieuwe traditie om voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat is vandaag van start gegaan met een wel heel bijzonder karakter.
ROC Tilburg was namens alle mbo-scholen gastheer van de prachtige (muzikale) openingsbijeenkomst waarbij Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander het publiek met lovende woorden over het mbo toesprak.

U bent gewoon heel erg gewild, vooral degenen die in hun opleiding intensief kennis maken met de beroepspraktijk. Nog niet iedereen beseft het misschien, maar een keus voor het mbo is een slimme keus.

Om af te sluiten met de woorden: “Ik wens alle 45.000 docenten en medewerkers van de Mbo-scholen en alle 500.000 mbo-studenten een fantastisch jaar toe. Nederland staat om vakvrouwen en vakmannen te springen.Dat moet aan het begin van dit nieuwe studiejaar toch een goed gevoel geven. “
 
Toekomst maken we samen
Vanuit de regio en het hele land waren mbo-studenten, docenten, bestuurders, werkgevers en partners van het mbo aanwezig. Centraal stond de drievoudige kwalificatie van het mbo: vakkennis, burgerschap en een leven lang ontwikkelen.
Benadrukt werd het belang van de verbinding vakmanschap met wetenschap en de intensieve samenwerking tussen mbo en partners die samen het innoverend vermogen van Nederland versterken.

 “De leerlingen van morgen zijn we allemaal: een leven lang ontwikkelen. Toekomst maken we samen.”
 
Trots als een pauw
Daarnaast zijn de 42 studenten voorgesteld, die als ambassadeurs gaan deelnemen aan de verkiezing Landelijke ambassadeur mbo 2018. Waaronder ook onze eigen Emmie van Vught van de opleiding Mode en maatkleding.
 
Ton Heerts, voorzitter MBO raad, sluit de feestelijke bijeenkomst af met de woorden: “Met een mbo-diploma heb je goud in handen. Het mbo is retegoed!”
 
ROC TILBURG IS ZO TROTS ALS EEN PAUW!
 
Bekijk hier de foto’s.
Bekijk hier de video
Lees meer over Dit is mbo.nl.
Geplaatst: 27-08-2018