Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Naar de Sloveense ambassade

foto Viktor klein

Viktor Klemenčič is vier jaar geleden naar Nederland gekomen. Hij volgt een cursus NT2 bij onze School voor Educatie en Inburgering. Onlangs is Viktor op uitnodiging bij de Sloveense Ambassade geweest. Hij heeft daar een presentatie gegeven. Met foto’s en een verhaal. Hoe dat zo gekomen is?

 

“Op school kreeg ik de opdracht een spreekbeurt te houden. Ik heb het sprookje verteld van Martin Krpan. Dat gaat over een grote en krachtige man die zout smokkelt. Dan krijgt de stad Wenen te maken met een boosaardige reus. De keizer roept de hulp in van Martin die de reus doodt. Als beloning krijgt Martin een zak goud én toestemming om zout te verkopen.”

Leuk om te doen

“Iemand van de Sloveense ambassade hoorde van mijn spreekbeurt. Ik kreeg een uitnodiging om het verhaal te presenteren op de Dag van Slovenië. Dat heb ik natuurlijk gedaan. Ik was best een beetje zenuwachtig. Er waren veel mensen. Heb ook kennisgemaakt met de ambassadeur, ms. Sanja Štiglic. Het was leuk om te doen!”

“Ik werk als automonteur van oldtimers. Bij E&R Classics in Waalwijk. Dat vind ik het echte sleutelen aan auto’s, met technieken van vroeger. Ik heb dat geleerd door het te doen. En door fouten te maken en daarvan te leren. Ik vind het belangrijk dat ik Nederlands leer omdat ik hier werk. Dat maakt het leven in Nederland makkelijker.”

Geplaatst: 14-02-2020