Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Niets is onmogelijk

bashar

Bashar Alsayegh ontvluchtte eind 2015 samen met zijn broer de oorlog in Syrië. Drie-en-een-half jaar later spreekt hij perfect Nederlands en heeft hij de opleiding ICT-beheerder zo goed als afgerond. En daar blijft het niet bij. Bashar wil van zijn droom werkelijkheid maken. Hij wil doorstuderen aan het hbo en een eigen ICT-bedrijf starten. Maar vooral wil hij anderen motiveren met zijn verhaal. “Je kunt veel bereiken als je ervoor gaat. Niets is onmogelijk. Je moet geloven in je dromen. Dat wil ik anderen graag meegeven,” vertelt hij.

UAF-award

Bashar is een van de zes genomineerden voor de jaarlijkse UAF-award. De award staat symbool voor de inzet en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen die hier een nieuwe toekomst opbouwen.

Een vierkoppige jury bepaalt wie begin oktober de award in ontvangst mag nemen. In de tweede en derde week van september kan iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriet. De publieksstem telt mee als de stem van 1 jurylid. Begin september meer over hoe jij je stem kunt uitbrengen!

Geplaatst: 4-06-2019