Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Oefenen voor Afrika!

Go for Africa
 

Als je naar de foto kijkt denk je niet meteen: oh, die zijn aan het oefenen voor een tocht door de Sahara. Toch is dat zo! Traditioneel organiseert 'Go for Africa' een oefentocht door ruig terrein, om de studenten daar aan te laten wennen.

Zondag 10 februari vertrekken 12 techniekstudenten van ROC Tilburg naar Gambia. Per zelf aangeschafte auto maken zij een tocht van 3 weken, eerst door Nederland, België, Frankrijk en Spanje. Daarna steken zij over naar Marokko en gaat de tocht door de Sahara.

Nou, dat is echt ruig terrein en dan kun je daar maar beter voor geoefend hebben - en dat hebben ze dus gedaan. Wel ruig terrein maar nog niet de Sahara.

Het betreft het excellentieprogramma van de BOL4 opleidingen werktuigbouwkunde en mechatronica. Als de studenten in Gambia zijn gearriveerd, maken ze daar hun technische kennis nuttig: les geven en installaties bouwen. Die stage duurt 7 weken, daarna vliegen ze terug. De auto's geven ze weg aan de plaatselijke instanties.

Op dit moment zijn de studenten druk bezig met de voorbereidingen: sponsoren zoeken, projecten voorbereiden, auto kopen en rijklaar maken en verschillende cursussen vanuit het excellentie programma. Hiermee zijn ze per week ongeveer 3 uur per week bezig. Dat hoort allemaal bij 'oefenen voor Afrika'!

Geplaatst: 9-10-2018