Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Positief Coachen

tn_20171201_Positief coachen

Woensdag 29 november vond bij onze School voor Sport en Bewegen de werkveldbijeenkomst ‘Positief coachen’ plaats. Een mooi moment ook om de nieuwe thuisbasis van deze School te openen: sportcomplex T-Kwadraat. Voor onze studenten en medewerkers een krachtige en uitdagende leeromgeving midden in de praktijk.

De officiële openingshandeling werd verricht door de Tilburgse wethouder, de heer Hans Kokke, Samen met twee studenten knipte hij het lint door. Een lint als symbool voor het halen van de eindstreep, van het doel om te mogen werken en leren in een leerklimaat waar sport centraal staat. Hiermee is een lang gekoesterde droom van alle medewerkers van de School voor Sport en Bewegen werkelijkheid geworden.

In het hart van de Tilburgse sport

De School voor Sport en Bewegen zit met deze nieuwe thuisbasis in het hart van de Tilburgse sport. En dat is goed voor iedereen. “We merken elke dag weer dat de lijntjes met bijvoorbeeld het Tilburgse Sportbedrijf intenser en korter zijn nu we in T-Kwadraat zitten. We weten elkaar te vinden”, vertelt directeur Marion Brun.

Ook Pieter Bax, manager van het Sportbedrijf Tilburg, vindt het geweldig dat studenten een plek hebben gevonden in T-Kwadraat. Voor hem is hiermee het plaatje nog niet af. Hij wil graag een leeromgeving waar studenten het bedrijf overnemen, waar mbo’ers en hbo’ers samen een team vormen in een authentieke leeromgeving. Studenten kunnen zo leren in de alledaagse praktijk binnen T-Kwadraat.

Positief coachen

Ewald van Kouwen gaf in een toneelvoorstelling het belang aan van positief coachen. Samen met de dertienjarige Thijmen Staps liet hij de aanwezigen humorvol en leerzaam ervaren wat het effect is als je jonge sporters positief benadert. Kinderen sporten dan met meer plezier en vergroten hun zelfvertrouwen.

Positief coachen zorgt ervoor dat zij plezier maken met elkaar, dat zij genieten van het spel én van het beter worden. Het gevolg daarvan: ze krijgen meer zelfvertrouwen, trainen harder, presteren beter en blijven langer sporten.

De organisatie van deze bijeenkomst lag in handen van de School voor Sport en Bewegen, het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Foto's vind je hier
 

Geplaatst: 1-12-2017