Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten

Power to Peru - afterparty

tn_20180613_powertoperu afterparty

Dinsdagavond 12 juni presenteerden de techniekstudenten trots hun project Power to Peru. Ouders, geliefden en (begeleidende) docenten luisterden geboeid. Ook enkele inwoners van Dinamarca waren erbij.  

Eind april - begin mei zijn ze twee weken in Peru geweest en daar hebben ze Dinamarca, een dorpje midden in de jungle, voorzien van zonnepanelen, een waterpomp, een ontmoetingsruimte en goed sanitair. Hard gewerkt, in de tropische hitte: dat was niet niks. Toen het karwei af was, waren ze dan ook echt op: moe maar voldaan.

Inmiddels zijn ze al weer enkele weken terug en presenteerden ze gezamenlijk aan ouders, geliefden en belangstellenden wat ze nu precies hadden gedaan en wat ze daarvan vonden. Als extra waren ook drie inwoners van Dinamarca aanwezig. Zij bedankten de jongens en de sponsors en zongen tot slot een lied.

Veertien techniekstudenten (en vier begeleiders) waren in Dinamarca, maar dinsdagavond waren er maar dertien op Stappegoor. Niet dat er eentje in Peru was achtergebleven, maar Matthijs van Schijndel had dinsdagmiddag een bedrijfsongeval gehad. Niet ernstig gelukkig, maar hij moest wel verstek laten gaan.

Het ging om studenten van de excellentklassen installatietechniek, bouwtechniek, elektrotechniek en mechatronica. Een schitterend project dat op diepe indruk heeft gemaakt op de jongens / mannen en dat Dinamarca een duwtje in de goede richting heeft gegeven. 

Geplaatst: 13-06-2018