Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

Professioneel kickboksen én studeren

BahaeBahae-Eddine is 19 jaar, professioneel kickbokser en student aan de opleiding Procesoperator C (niveau 4) van ROC Tilburg.

Zaterdag 3 april is zijn professioneel debuut. Dan vecht hij zijn eerste wedstrijd in de World Fighting League. Hij neemt het op tegen Khalil Kutukcu.

“Het is altijd mijn droom geweest om professioneel te mogen vechten. En nu heb ik een 3-jarig contract getekend bij Melvin Manhoef. Hoe geweldig is dat! Zit in een competitie voor de wereldtitel. Ik wil de top bereiken en die titel winnen en vasthouden.”

Kickboksen als uitlaatklep

“Wat zo leuk is aan kickboksen in de ring? Ik ben jong, train hard en wil die titel mee naar huis nemen. Daar train ik hard voor. Elke dag minstens 1,5 uur. Kickboksen is voor mij een uitlaatklep. Daarna is mijn hoofd weer lekker leeg.”

Topsport en school

“Na mijn vmbo wilde ik naar een school waar ik als topsporter ook mijn diploma kan halen. Zo ben ik bij ROC Tilburg terecht gekomen. Ik heb hier goede afspraken gemaakt hoe sport en school te combineren. Zo krijg ik op school en stage vrijstellingen als dat nodig is voor mijn sport.”

“Ik volg de opleiding Procesoperator. Dat vind ik een fijne opleiding omdat je met het diploma nog alle kanten op kunt. Er zijn veel functies en bedrijven mogelijk. Dit jaar loop ik full time stage bij Daf in Eindhoven. Het leukste vind ik dat ik veel verantwoordelijkheid draag. Het is uitdagend en elke dag is anders.”

Tot slot

“Mijn ouders hebben me altijd geholpen met alles. Ze hebben vertrouwen in mij. Daar ben ik ze dankbaar voor. Draag ze mee in mijn hart, ze zijn altijd bij me.” 

Wil je erbij zijn als Bahae-Eddine zijn debuut maakt als professioneel kickbokser? Dat kan online. Kijk 3 april mee op www.wflstream.com met de code TEAMDIF. De wedstrijden starten om 19.30 uur. Hoe laat Bahae Eddine zijn wedstrijd speelt, is nu nog niet bekend.

Geplaatst: 31-03-2021