Ga naar de header Ga naar de content
Logo ROC Tilburg
Zoekresultaten
Menu

ROC Tilburg studenten in gesprek met minister over stageplaatsen

CV
Maandag 5 oktober vond een gesprek plaats met minister van Engelshoven (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) Kennispact MBO en de provincie Brabant. Vanwege de afgekondigde strengere maatregelen rondom Corona, werd het een gesprek via teams. Drie van onze studenten waren erbij om uitleg te geven over hun eigen situatie. Want mbo studenten hebben soms moeite om een stageplek te vinden in deze coronatijd.  

Het gesprek met de minister was geregeld door Kennispact MBO – een samenwerking van Brabantse ROC’s waaronder ROC Tilburg - en de provincie Brabant. ROC Tilburg neemt het tekort aan stageplaatsen – veelal veroorzaakt door corona - serieus en probeert daar waar kan, mee te denken in oplossingen. Vanuit Kennispact MBO/ROC Tilburg zijn er een aantal oplossingen voorgesteld die kunnen helpen dit stagetekort terug te dringen. Zoals bijvoorbeeld twee studenten per stageplek, stages uitsmeren over meerdere periodes of ruimere mogelijkheden om bedrijven en organisaties een accreditatie te verlenen als erkend stage/leerbedrijf.

Daniek van der Waals, 3e jaars student Doktersassistente en Koen de Bruijn en Lout van de Vijver, allebei 2e jaars student Handhaver Toezicht en Veiligheid, waren erbij. Alle drie hebben ze aan de minister verteld welke stageproblemen ze tegenkomen en wat ze dan proberen om toch aan een stageplek te komen. De minister neemt dit probleem heel serieus, sterker nog, ze zal dit in de Tweede kamer deze week nog extra onder de aandacht brengen, gaf ze aan. “Maar fijn dat jullie zo gemotiveerd zijn’ zei ze tegen Daniek, Lout en Koen. “Het behoud van stage en leerbanen staat bij mij hoog op de agenda” vervolgde de minister.

Al tijdens het gesprek werd er al door de andere deelnemers van het gesprek nagedacht  over oplossingen voor het stageprobleem van deze drie studenten. Zo gaat de provincie kijken of er een mogelijkheid is om stages bij Staatsbosbeheer te arrangeren voor de HTV studenten. En ook voor Daniek kwamen een aantal mogelijkheden over stage in de zorg aan bod. Wie weet komt er nog een mooie stageplek uit voort…

 
 
 
Geplaatst: 8-10-2020